T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bakanlığımız Kırsalda Genç Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 9.11.2017
Buldan İlçesinde iki genç girişimci tarafından Bursa Mahallesi, Tekke bölgesinde organik yumurta üretimi için kurulan Yumurta Üretim Tesisi törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Müdür yardımcıları Mehmet Atmacaoğlu, Necdet Demir, Sertifikasyon kuruluşu Genel Müdürü Nurper Mortaş,  Şube ve İlçe Müdürleri, teknik personeller, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile hizmete açıldı.
Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çiftliğin, Denizli’de ilk ve tek olduğunu belirterek, işletmenin maliyetinin %50’sini Bakanlık tarafından teşvik anlamında karşılandığını belirterek bu tür organik çiftliklerin artmasının amaçlandığını söyledi.
Organik yumurta hakkında bilgiler veren İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya özetle ”Organik yumurta, organik olarak elde edilmiş civcivlerin organik yemlerle, ilaçsız ve hormonsuz olarak büyütülmesinden elde edilen ve bunu sertifikasyon kuruluşunca tescillendirilerek düzenli olarak kaydı tutulup denetimleri yapılan ürünlerdir. Köy yumurtası veya gezen tavuk yumurtası olarak piyasada satılan yumurtaların organik yumurta olmadığı bilinmelidir. Organik yumurta olabilmesi için organik yemlerle beslenip sertifikalandırılması gerekmektedir. Bundan sonra Organik Yumurta yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere bu proje örnek olacak ve yetiştiriciler bu projeyi yerinde görerek bilgi eksikliklerini gidermiş olacaktır. Hedefimiz kanatlı sektöründe yakalamış olduğumuz başarıları sertifikalı, sağlıklı ve güvenilir üretim modeli olan Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile daha da ileriye götürmektir.” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’da yaptığı konuşmada, girişimciler Burakcan Tuğrul ve Fatih Demirel’i kutladığını belirterek, bölgenin tarım ilaçları ile kirletilmemiş bir bölge olduğunu, organik yumurtacılık ve organik tarım için ideal bir yer olduğunu, açılan çiftliğin Denizli’de ilk olması açısından da ayrıca gurur duyduğunu söyledi.

Çiftlik hakkında bilgi veren Burakcan Tuğrul ve Fatih Demirel, işletmenin 300 Bin TL’ye mal olduğunu, 2000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 4000 m2 alan üzerine kurulduğunu, çiftlikte şu an 1200 tavuk bulunduğunu ve tavuk başına 4 m2 alan düştüğünü, günde 900 civarında yumurta üretiminin gerçekleştiğini belirterek, gelecek üç yıl içinde üç kümes daha ilave ederek 5000 tavuk kapasitesine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.