Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda denetim
ve kontrol hizmetlerinde görevlendirilmek amacıyla “Gıda Kontrol Görevlisi”
hizmetiçi eğitimleri başladı.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve
bir hafta sürecek olan toplantının açılışına katılan İl Müdürü Yılmaz Erkaya
kursiyerlere yaptığı konuşmada “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Gıda
Denetim ve Kontrol Hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi ve bu
alanda gerek duyulan personel ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitim
programları düzenlenmektedir.
Gıda kontrolörlüğü zor ve özen isteyen
bir görevdir. Bunun üstesinden gelinebilmesi için kanun ve yönetmeliklerin
özümsenmesi gerekmektedir. Bütün kursiyerlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı
teşekkür ediyorum. Sizlere düşen görev, sürekli mevzuatları takip ederek,
işinizin nasıl yapılacağını iyi öğrenmenizdir. Açıktır ki denetlediğiniz
işletmelerden daha fazla bilgiye sahip olmak, hem denetimi kolaylaştıracak, hem
de denetlediğiniz işletmenin güvenini kazanarak, denetimin anlam kazanmasına
yol açacaktır. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.
Gıda
ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan, konularında deneyimli personel tarafından
gerçekleştirilecek olan Gıda Kontrol Görevlisi Kursunda Denizli İl ve İlçe
müdürlüklerinde görevli Gıda Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri ve Veteriner
Hekimlerden oluşan 35 kursiyere eğitim verilecek.
Bir haftalık kurs süresince gıda mevzuatı,
denetim ve kontrol esasları, numune alımı, HACCP tetkiki vb. konularda eğitimler
verilecektir. Gıda Kontrol Görevlisi Kursu bitiminde başarılı olan personel gıda
denetim hizmetlerinde görevlendirilecektir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 5996
sayılı Kanunla verilen yetkilere dayanılarak; gıda güvenliğinin temini, her
türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik
ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın
gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk
sağlığını korumak üzere gıda maddelerinin üretiminde kullanılan her türlü ham,
yarı mamul ve mamul gıda maddeleri ile gıda işlemeye yardımcı maddeler ve gıda
ile temasta bulunan madde ve malzemelerin güvenliğine ilişkin özelliklerinin
tespit edilmesi, gıda maddeleri üreten ve satan işyerlerinin asgari teknik ve
hijyenik şartlarının belirlenmesi, gıda maddeleri ile ilgili hizmetler ile
denetim çalışmaları sürdürülmektedir.