T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Başladı

Yayın Tarihi : 26.10.2016
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görevlendirilmek amacıyla “Gıda Kontrol Görevlisi” hizmetiçi eğitimleri başladı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve bir hafta sürecek olan toplantının açılışına katılan İl Müdürü Yılmaz Erkaya kursiyerlere yaptığı konuşmada “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Gıda Denetim ve Kontrol Hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi ve bu alanda gerek duyulan personel ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitim programları düzenlenmektedir.

Gıda kontrolörlüğü zor ve özen isteyen bir görevdir. Bunun üstesinden gelinebilmesi için kanun ve yönetmeliklerin özümsenmesi gerekmektedir. Bütün kursiyerlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere düşen görev, sürekli mevzuatları takip ederek, işinizin nasıl yapılacağını iyi öğrenmenizdir. Açıktır ki denetlediğiniz işletmelerden daha fazla bilgiye sahip olmak, hem denetimi kolaylaştıracak, hem de denetlediğiniz işletmenin güvenini kazanarak, denetimin anlam kazanmasına yol açacaktır. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan, konularında deneyimli personel tarafından gerçekleştirilecek olan Gıda Kontrol Görevlisi Kursunda Denizli İl ve İlçe müdürlüklerinde görevli Gıda Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerden oluşan 35 kursiyere eğitim verilecek.

 Bir haftalık kurs süresince gıda mevzuatı, denetim ve kontrol esasları, numune alımı, HACCP tetkiki vb. konularda eğitimler verilecektir. Gıda Kontrol Görevlisi Kursu bitiminde başarılı olan personel gıda denetim hizmetlerinde görevlendirilecektir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 5996 sayılı Kanunla verilen yetkilere dayanılarak; gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını korumak üzere gıda maddelerinin üretiminde kullanılan her türlü ham, yarı mamul ve mamul gıda maddeleri ile gıda işlemeye yardımcı maddeler ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin güvenliğine ilişkin özelliklerinin tespit edilmesi, gıda maddeleri üreten ve satan işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarının belirlenmesi, gıda maddeleri ile ilgili hizmetler ile denetim çalışmaları sürdürülmektedir.